Ons concept

Even over ons
boncommechou dat zijn wij !
Sandrine en Sophie, twee vriendinnen die vele jaren geconfronteerd werden met wat we alweer zouden meegeven met de kinderen in hun brooddoos en op de werkvloer tijdens vergaderingen met weer dezelfde broodjes.
In 2019 beslisten we om een radicale wending te geven aan ons professionele leven en zijn we begonnen aan een nieuw avontuur: groot en klein goesting geven om gezond te eten !
Bon Comme Chou - Traiteur Bruxelles
Bon Comme Chou - Traiteur Bruxelles
Hoe ?
 • Met zelfgemaakte bereidingen
  U kan onze eigen recepten ontdekken die met bruto producten uitgewerkt worden. Wij vermijden zoveel mogelijk conserveringsmiddelen, synthetische kleurstoffen en andere levensmiddelenadditieven. Er is niets beter dan een zelfgemaakte brownie, een verse pesto van vergeten wintergroenten of rauwe groeten die de ochtend zelf gesneden werden !
 • Met zorgvuldig geselecteerde producten
  Wij werken met kwaliteitsproducten en, wanneer het budget het toelaat, die van biologische landbouw afkomstig zijn. Wij geven voorrang aan korte distributiekanalen en buurtwinkel.
 • Met aandacht voor seizoensgebondenheid
  Onze bereidingen volgen het ritme van de seizoenen. Zo beperken wij onze ecologische voetafdruk en tegelijk bevorderen wij gezondheidsvoordelen en kwaliteit van smaak.
 • Met beperking van afval
  Wij zorgen ervoor om ons afvalproductie te beperken, zowel op niveau van onze aankopen als op niveau van de verpakking van onze lunches. Wij gebruiken milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en, wanneer het mogelijk is voor scholen of bedrijven, leveren wij onze bereidingen in herbruikbare dozen die wij dan later terug oppikken.
Onze leveranciers
In onze poging om gezonde voeding voor te stellen, selecteren wij leveranciers die hoogwaardige producten aanbieden en onze waarden hanteren.
Hier zijn de door ons gekozen partners om ons project op te starten.
 • Vajra
  Gelegen in Overijse, heeft dit al lang gecertifieerd biobedrijf de lokale en eerlijke handel te ondersteunen als strategie. Daar vinden wij meel waarmee wij onze dessertjes maken, de zeetmeelrijke produkten (quinoa, boulgour …) voor onze slaatjes en ook de oliën en kruiden die wij voor onze dips gebruiken.
 • Van Dender
  Echte instelling in Schaarbeek die vlakbij ons atelier gelegen is, levert ons deze bakkerij de speciale broden die wij voor onze plateaus en lunchboxen gebruiken.
 • La Finca
  Opgestart enkele jaren geleden, is dit project van biologisch tuinbouwbedrijf vandaag geïnstalleerd op een 3 hectare grond aan de rand van Brussel, in Wezembeek-Oppem. Naast de veldgewassen en de onverwarmde kassen, vindt men er ook dieren en voederweiden. Jeremy en zijn jonge team produceren een veertigtal variëteiten groenten en fruit.
 • Pyrex
  Erkend al vele generaties, is het Pyrex glas een gezond, hygiënisch en zeer duurzaam materiaal. Het wordt gemaakt niet zo ver van bij ons, in Frankrijk, uit natuurlijke en zorgvuldig gekozen componenten. Een goed alternatief voor wegwerpverpakkingen dat wij voor onze lunches op school gebruiken.
 • Joakim Packaging & ePacking
  Wij hebben twee partners geselecteerd voor de aankoop van onze verpakkingen : Joakim Packaging, een op slechts enkelen minuten van ons atelier gelegen familiale onderneming die een gamma van ecologische producten voorstelt en ePacking, een Vlaamse bedrijf dat onder de benaming “Bio Pack” een uitgebreid assortiment milieuvriendelijke verpakkingen, 100% gemaakt van plantaardige grondstoffen en volledig composteerbaar.